IMF mindre dystra kring de ekonomiska utsikterna för 2021

Chefen för Internationella valutafonden IMF, Kristalina Georgieva, har i en intervju med franska Le Figaro sagt att utsikterna för den globala ekonomin nu är ”mindre dystra” än jämfört med oktoberprognosen.
IMF mindre dystra kring de ekonomiska utsikterna för 2021 - kristalina-georgieva-700_binary_6972785.jpg
”Vi håller på att uppdatera våra tillväxtestimat för 2020 och vår prognos för 2021”, sade Georgieva.

Det som har gjort att IMF ser mer ljust på läget är den oväntat stora återhämtningen i tredje kvartalet och vaccinationskampanjen.

Under intervjun påpekade Georgieva också att gapet växer mellan rika och fattiga länder under pandemiåterhämtningen och att Kina och USA kan göra mer för att skifta över till en lågutsläppsekonomi. Hon sade att IMF kommer att arbeta ihop med Bidenadministrationen så fort de tagit över för att diskutera de frågor som USA blockerar på denna punkt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets