Immunovia vill ta in 200 miljoner via emission

Diagnostikföretaget Immunovia avser ta in 202,2 miljoner kronor genom en företrädesemission, enligt ett pressmeddelande. Emissionen är föremål för godkännande av en extrastämma.
Immunovia vill ta in 200 miljoner via emission - Immunovia
Foto: Immunovia

Teckningskursen är satt till 6,70 kronor per aktie och i fredags stängde aktien på 18,72 kronor. En aktie ger en teckningsrätt. Tre teckningsrätter berättigar till teckning av fyra aktier i emissionen.

Teckningsåtaganden, avsiktsförklaringar och garantiåtaganden uppgår till 151,8 miljoner kronor, motsvarande cirka 75 procent av emissionen. Utspädningseffekten uppgår till 57,1 procent, men aktieägare som väljer att inte delta kan ekonomiskt kompensera genom att sälja sina teckningsrätter.

Syftet med nyemissionen är att accelerera den kommersiella utrullningen av pankreascancertestet IMMray PanCan-d, investera i forskning och utveckling samt stärka den pågående affärsverksamheten.

Med anledning av emissionen har styrelsen beslutat att senarelägga offentliggörandet av Q1-rapporten till den 23 maj och årsstämman till den 26 maj.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets