Imsys släpper prospekt: Emissionsguiden hissar en ny flagga

AI-bolaget Imsys genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 50 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden har granskat bolagets prospekt och hittat en ny flagga.
Imsys släpper prospekt: Emissionsguiden hissar en ny flagga - imsys-omslag
Imsys genomför en företrädesemission av units som kan tillföra bolaget 50 Mkr. Emissionsguiden har läst prospektet och hissar en flagga.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Imsys företrädesemission av units och hissade i samband med det fem flaggor.

Efter en genomgång av bolagets prospekt hissas ytterligare en flagga. Flaggan om ”Bristfällig information” tas bort eftersom den information Afv efterfrågade i de initiala villkoren framgick av prospektet.

Flagga – Kapitalbehov i trängt läge

Nöden har ingen lag. I desperata lägen tvingas bolag ofta kompromissa bort det långsiktigt rätta. Riskerna med nyemissioner i nödlidande bolag är alltså dubbelt höga.

Av prospektet framgår att Imsys har ett rörelsekapitalbehov från och med december 2023, vilket innebär att kassan i princip kommer vara tom vid den tidpunkten.

En flagga slopas

Emissionsguiden hissade tidigare en flagga om ”Bristfällig information” då Imsys inte redogjort för vilka garantiåtagarna var och inte angivit kostnaderna för emissionen i sina villkor. Den informationen har nu publicerats i bolagets prospekt, varför flaggan slopas.

Garantiåtagarna är Formue Nord (6,6 Mkr), Nowo Global Fund (6,5 Mkr), Mangold Fondkommission (4,5 Mkr), Andreas Bonnier (3 Mkr) och Bernhard von der Osten-Sacken (3 Mkr). Emissionskostnaderna uppgår till maximalt 6,5 Mkr, motsvarande 13% av emissionen.

Emissionsguiden återkommer med en avslutande artikel om transaktionen när utfallet kommuniceras.

Affärsvärlden har sökt Imsys för en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.