Indiens techindustri kan bli vinnare på spänningarna mellan USA och Kina

De politiska spänningarna mellan USA och Kina är till fördel för Indiens techindustri, förutsatt att landet tar itu med vissa länge existerande hinder. Det skriver Hinrich Foundation i en rapport, enligt Bloomberg News.
Indien
Mumbai, Indien. Foto: (AP Photo/Rajanish Kakade/TT
Rapporten pekar på att Indien ligger bra till när USA väljer att flytta bort försörjningskedjor ur Kina.
”Indien är bra positionerade att absorbera dessa försörjningskedjor”, står det i rapporten.

En av rapportens författare, Alex Capri, uppger att alla han pratar med inom techsektorn håller på att flytta bort från Kina. Indien framstår då som det logiska stället att flytta till tack vare bland annat den stora arbetskraften och snabbt växande marknaden för teknikprylar och internettjänster.

Samtidigt måste Indien ta itu med de problem som fått investerare att avstå marknaden. Det handlar om den stora regleringsbördan, skatter och bristen på koordination mellan centralregeringen och delstatsregeringarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets