Laddar

Indier ska bli världens rikaste man

Bill Gates, Carlos Slim eller vår egen Ingvar Kamprad. Nej, år 2014 är världens rikaste man en indisk miljardär.

Den indiska handelskungen Mukesh Ambani är redan idag världens fjärde rikaste person och ägare till världens första miljardhem. Och då pratar vi inte kronor utan dollar.

Om fyra år spår finanstidningen Forbes att Ambani till slut tar över världsherraväldet och blir mannen med den fetaste plånboken.

Vid år 2014 uppskattar tidningen att hans förmögenhet växt till 62 miljarder dollar, cirka 440 miljarder kronor.

Därmed skulle han passera mexikanen Carlos Slim som är god för 53,5 miljarder dollar och som i dagsläget räknas som världens rikaste.

Slims investeringar lär dock få det tufft framöver, enligt Forbes kalkyleringar.

Tidningen menar att han gjort en del riskabla investeringar, bland annat i krisande New York Times.

nullnullnullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.