Industriproduktionen i Sverige ökade

Industriproduktionen i Sverige ökade i årstakt i januari.
Industriproduktionen i Sverige ökade - industri-affarsvarlden-700_binary_6868428.png

Produktionen inom industrisektorn ökade med 1,1% i januari 2021 jämfört med motsvarande period i fjol, i kalenderkorrigerade tal. Det skriver SCB.

Den industribransch som hade det största positiva bidraget till utvecklingen var motorfordonsindustrin, som ökade med 2,3% i fasta priser och stod för ett bidrag på 0,1 procentenheter. Samtidigt var övrig maskinindustri den industribransch som hade det största negativa bidraget till näringslivets utveckling.

Produktionen inom tjänstesektorn minskade med 3,5% i januari.

Det största positiva bidraget stod företag inom juridik, ekonomi, vetenskap och teknik för, med en ökning på 1,5%.  Den tjänstebransch som hade det största negativa bidraget till näringslivets utveckling vad handeln, som minskade med 6,4%.

Produktionen inom byggsektorn minskade med 4,4% i januari 2021 jämfört med motsvarande period i fjol, i kalenderkorrigerade tal.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.