Indutrade förvärvar brittisk tillverkare av batteridriven elektrosvetsutrustning

Teknikhandelsbolaget Indutrade har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i brittiska Advance Technical Services, som tillverkar batteridriven elektrosvetsutrustning. Det framgår av ett pressmeddelande.
Indutrade
Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Advance Technical Services har en årsomsättning på cirka 4 miljoner pund och tillverkar elektrosvetsningsutrustning för företag inom gas-, VA- och telekomindustrin.

Bolagets stora kundbas består främst av brittiska kunder, medan den internationella försäljningen görs via globala distributionsnätverk.

”Advance Welding är ett välskött bolag med stor kunskap inom sitt område, och deras erbjudande av miljöanpassade och hållbara produkter är en viktig drivkraft för fortsatt tillväxt”, säger”, uppger Indutrades vd Bo Annvik.

Tillträde sker idag och Advance Technical kommer ingå i Indutrades affärsområde UK. Förvärvet väntas ha en marginell påverkan på Indutrades resultat per aktie.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets