Infracom förvärvar Comcenter

IT-Infrastrukturbolaget Infracom har ingått avtal om förvärv av Comcenter i Jönköping, en aktör inom kommunikationslösningar för SME-segmentet.
Infracom förvärvar Comcenter - inv_bk-1 (1)
Pressbild: Infracom

Bolaget omsatte 54 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2021/22 och redovisade ett ebit-resultat om 7,2 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Comcenter är Infracoms andra partnerförvärv. Aktierna tillträds 8 januari 2024 och maximal köpeskilling uppgår till 55 miljoner kronor. På tillträdesdagen betalar Infracom 45 miljoner kronor, varav 15 miljoner genom nyemitterade aktier.

Under förutsättning att Comcenter uppnår budgeterat resultat under båda kalenderåren 2024 och 2025 där ebit-resultatet ska ökas till 10 miljoner kronor per år så utgår en tilläggsköpeskilling om 10 miljoner kronor, som erläggs i form av nyemitterade aktier i Infracom.

Baserat på budget för 2024 uppgår EV/EBITDA-multipeln till cirka x5,0.

”Comcenter har en unik position på sin regionala marknad, genom förvärvet exekverar vi på vår strategi att integrera framåt och att komma närmare slutkund. Dessutom passar Comcenters verksamhet geografiskt mycket väl in i vår nya kostym då vi saknar egen etablering i Jönköping. Det här kanske är det enklaste förvärvet som vi gör för vi känner varandra väl och arbetar redan integrerat i våra IT- och affärssystem”, säger Bo Kjellberg, vd och koncernchef i Infracom.

Cirka 11 miljoner kronor av Comcenters försäljning kommer att elimineras i koncernresultaträkning då det avser inköp från Infracom.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.