ING ser fortsatt återhämtning för råvaror under 2021

ING räknar med att återhämtningen för råvaror, som inleddes under andra halvåret 2020, kommer att bestå sig under 2021 i samband med att världsekonomin återhämtar sig från covid-19. Det skriver banken i sin Commodities Outlook 2021.
Koppar
Foto: Cornelius Poppe/TT
Det stora dragloket bakom återhämtningen är Kina som har ökat energiimporten, metaller och jordbruksråvaror.

”Kinas post-covid-19-stimulanser har lett till mer infrastrukturinvesteringar och ökat efterfrågan för metaller”, skriver ING och framhåller också landets stora jordbruksimport för att säkra befolkningen livsmedel.

Vad gäller utsikterna för 2021 bedömer banken att råvaror kommer fortsätta att röra sig uppåt.

”En vidare återhämtning i världens ekonomier bör vara stödjande samtidigt som det finns potential för mer stimulanser. En betydande ökning av penningmängden, bottenräntor och finanspolitiska stimulanser har gett upphov till inflationsförväntningar; därför förväntar vi oss att se mer pengar flöda in i råvaror med spekulanter som ökar sina långa positioner, särskilt inom metaller och jordbruk”, skriver ING.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco