Inledning på plus i korten på Wall Street

Terminerna för USA-börserna indikerade en måndagsöppning på plus inför en vecka där rapportperioden tar ytterligare fart och det samtidigt råder fortsatt osäkerhet både kring Storbritanniens utträde ur EU samt den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina.

På Europabörserna har ledande index gått upp på måndagen och i Asien var det små indexrörelser mest på plussidan. Amerikanska räntor har fortsatt stiga medan dollarn noterats till ungefär oförändrad nivå från i fredags.

Klockan 14.45 låg terminen för Dow Jones industriindex på +0,2 procent, för det bredare S&P 500 var terminen upp 0,4 procent och för teknikorienterade Nasdaq 100 med 0,5 procent.

På råvarumarknaden har oljeterminerna backat ytterligare något efter förra veckans nedgångar i oljepriset. Bland basmetallerna sågs en blandad prisutveckling.

Verkstadsbolaget Kennametal rasade 15 procent efter att på måndagen ha sänkt sin helårsprognos för försäljning och vinst, i samband med att bolaget kablade ut preliminära siffror för första kvartalet (juli-september). Kvartalets resultat är “betydligt under förväntan utifrån marknadsförutsättningar som försämrats snabbare än väntat i samtliga regioner, och primärt inom slutmarknader inom energi och transport”, skrev vd Christopher Rossi i en kommentar.

Oljeservicebolaget Halliburton backade en knapp procent i förhandeln efter en kvartalsrapport med resultat i linje med förhandstipsen men lägre omsättning än väntat.

Flygplanstillverkaren Boeing fortsatte ned efter medieuppgifter i fredags om att meddelanden mellan två medarbetare antytt att bolaget vilselett amerikanska luftfartsmyndigheten om flygplanet 737 Max.

Även Beyond Meat, som producerar ett grödobaserat köttsubstitut, backade ytterligare efter sänkt riktkurs hos Bernstein i fredags.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.