Intervacc presenterar vid veterinärkongress

Djurhälsovårdsbolaget Intervaccs forskningschef Andrew Waller kommer att presentera vid Veterinary Sport Horse Congress, som går av stapeln i Amsterdam den 27 januari. Det framgår av ett pressmeddelande.
Intervacc presenterar vid veterinärkongress - TOPP VILDHÄSTAR
AP Photo/Martin Meissner

Andrew Waller kommer att presentera de senaste rönen kring åtgärder för att förebygga hästsjukdomen kvarka – en sjukdom som Intervacc har ett godkänt vaccin mot.

”Det är en fantastisk möjlighet att föreläsa om kvarka direkt till denna mycket viktiga grupp av veterinärer, inom hästsport. Under 2022 identifierades tävlingshästar som den grupp av hästar som utsattes för störst risk att diagnostiseras med kvarka, då tävlingshästar stod för 37% av alla diagnostiserade fall av kvarka i Storbritannien”, kommenterar forskningschefen.

Kvarka är en av de vanligaste infektionssjukdomarna hos hästar i världen.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets