Intresse för utländska värdepapper

Svenska investerare fortsätter att investera i utländska värdepapper.

Totalt nettoinvesterade svenska placerare 39 miljarder kronor i utländska värdepapper under tredje kvartalet, 30 miljarder i räntebärande värdepapper och 9 miljarder i aktier och fonder. Det framgår av statistik från SCB.

De svenska placeringarna i utländska räntebärande värdepapper gjordes främst i obligationer utgivna i utländsk valuta vilka nettoköptes för 28 miljarder kronor. Störst var intresset för amerikanska, finska, brittiska och danska obligationer.

Utlandets tillgångar i svenska aktier och fonder minskade med 2 miljarder kronor netto. Investeringar i svenska aktier uppgick till 2 miljarder netto, medan svenska fonder nettosåldes för drygt 4 miljarder kronor.

Totalt har Sveriges nettotillgångar ökat motsvarande 46 miljarder kronor under tredje kvartalet.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder