Investerarprofilen Ray Dalio förväntar sig stagflation – tror inte på kontanter

Ray Dalio, grundare av världens största hedgefond Bridgewater Associates, spår att amerikanska centralbanken Feds åtstramning av penningpolitiken kan leda till stagflation - och menar att begreppet "cash is king" inte är särskilt klokt att tillämpa för tillfället. Det rapporterar Yahoo Finance.
Ray Dalio.
Ray Dalio. Foto: AP Photo/Ng Han Guan, File/TT
Investeraren tycker inte att kontanter är någon säker investering just nu, då åtstramningen till följd av den höga inflationen enligt honom kommer urholka människors köpkraft framöver.

”Min poäng är att även om åtstramning minskar inflationen eftersom det leder till att människor spenderar mindre, gör det inte saker och ting bättre eftersom det tar bort köpkraft”, förklarade han i ett LinkedIn-inlägg förra månaden.

Dalios hedgefond har stigit med 32 procentig uppgång under första halvåret. Hedgefonder sägs gynnas när centralbankerna höjer räntorna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets