Investmentbanker oroas över att Comcastaffär kan stoppas

Investmentbankerna börjar nu oroas över antydningar om att de amerikanska tillsynsmyndigheterna kan komma att stoppa Comcasts övertagande av Time Warner Cable, en affär på 45 miljarder dollar. Det skriver Business Insider.

Det är 310 miljoner dollar i avgifter till investmentbankerna som står på spel och aktörerna oroas över om de kommer få betalt eller inte. Det är särskilt boutique investmentbanker som Allen & Company, Centerview Partners och Paul Taubmans PJT Partners som har mest att förlora om affären faller.

Minst 140 miljoner dollar i intäkter för investmentbankerna riskerar att försvinna om det amerikanska justitiedepartementet stoppar affären. Bloomberg rapporterade i fredags att advokater på departementets konkurrensavdelning var nära en rekommendation att lägga in ett veto mot övertagandet till följd av oro för påverkan på konsumenterna.

Ytterligare 170 miljoner dollar i intäkter relaterade till två mindre transaktioner relaterade till Time Warners utköp av Comcasts rival Charter Communications kan också vara i fara, enligt bedömningar av konsultfirman Freeman & Co.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco