Investor vill ha garantier från Midea kring potentiellt Electrolux-bud

Electrolux största ägare Investor vill ha vattentäta garantier om ett uppköp från den kinesiska vitvarujätten Midea Group för att undanröja farhågor om att amerikanerna skulle blockera ett uppköp av vitvarubolaget.
Investor vill ha garantier från Midea kring potentiellt Electrolux-bud - electrolux-700_binary_6971077.jpg

Investor har uttryckt ett antal bekymmer om villkoren för Mideas förslag och potentiella genomföranderisker, uppger personer med kännedom om saken till Bloomberg News. Företaget är särskilt oroligt för att kommittén för utländska investeringar i USA ska avvisa ett kinesiskt övertagande på grund av dess betydande amerikanska verksamhet, sade källorna.

Investmentbolaget ska ha frågat om Midea skulle förbinda sig att köpa dess andel även om övertagandet blockeras av tillsynsmyndigheterna, en begäran som den kinesiska friaren hittills har avvisat, säger en av källorna.

Vidare uppger källorna att Electrolux och Investor anser att Mideas förslag undervärderar företaget, utan att avslöja det exakta anbudspriset. Förslaget ska ha innehållit en ”betydande premie”.

Investor äger 18 procent av kapitalet och 30 procent av rösterna i Electrolux.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG