Invisio höjer utdelningen

Invisio Communications redovisar en kraftig ökning av intäkterna och resultatet i fjärde kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal föregående år. Bokslutet är i linje med den omvända vinstvarning som bolaget utfärdade den 3 januari.

Nettoomsättningen steg med 110 procent till 200,5 miljoner kronor (95,6).

Rörelseresultatet blev 73,5 miljoner kronor (20,6), med en rörelsemarginal på 36,7 procent (21,5).

Resultatet före skatt var 72,1 miljoner kronor (21,1).

Resultatet efter skatt blev 55,4 miljoner kronor (16,0). Resultat per aktie hamnade på 1,26 kronor (0,36), vilket innebär en ökning med 250 procent mot föregående år.

Invisio föreslår 0,85 kronor i utdelning (0,70), en ökning på 21 procent.

“Invisio avslutade 2019 med ett starkt fjärde kvartal. Ramavtalet med en kund inom det amerikanska försvarsdepartementet på 290 miljoner kronor är det största i bolagets historia och spänner över fem år. Beställningarna på sammanlagt 55 miljoner kronor från belgiska armén innebar att Invisio fick ytterligare en försvarsmakt som kund. På polis- och säkerhets­området ingick Invisio ramavtal med den svenska polisen och erhöll en första order värd 19 miljoner kronor samt fick sina första beställningar från japanska polisen. Framgångarna under året med nya avtal och en växande kundbas som kan genererar kontinuerliga beställningar innebär att Invisio står stärkt inför framtiden,” säger Lars Højgård Hansen, vd i Invisio.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.