Jacob Wallenberg vill ha mer statlig hjälp till SAS

Jacob Wallenberg vill se mer statlig hjälp till krisdrabbade flygbolaget SAS. Detta eftersom risken nu är så stor att ingen privat investerare vill eller kan gå in som ägare i nuläget, uppger han i en intervju med norska Dagens Næringsliv.
Jacob Wallenberg.
Investors ordförande Jacob Wallenberg.
SAS utvecklades annars i rätt riktning före coronapandemin, enligt Wallenberg. Den tuffa situation bolaget nu hamnat i ställer frågor om hur viktig flygtrafiken är för Sverige, Danmark och Norge, anser han.

Wallenbergs uppfattning är att länderna måste engagera sig för att SAS ska överleva krisen.

”Jag ska inte lägga ord i munnen på någon, men jag tror att det är viktigt att alla länderna gör mer”, säger Wallenberg.

Familjen Wallenberg är genom Knut och Alice Wallenbergs stiftelse storägare i SAS med 6,5 procent av aktierna och rösterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.