Japan förbereder stödpaket om 48 miljarder dollar för att lindra smällen från inflationen

Japan förbereder nu ett stödpaket om 6,2 biljoner yen, motsvarande 48,2 miljarder dollar, som har utformats för att hjälpa landet att lätta på smärtan från dagens höga inflation. Det erfar Nikkei Asia.
Japan förbereder stödpaket om 48 miljarder dollar för att lindra smällen från inflationen - tokyo-shibuya-affarsvarlden-700_binary_6867219.png
Paketet innehåller bland annat subventioner för bensin, lån med låga räntor men även kontantassistans – allt med syftet att hjälpa konsumenter och småföretag som drabbats av stigande priser.

Regeringen ska begära 2,7 biljoner yen genom ett tillägg i 2022 års budget samt ta ytterligare 1,5 biljoner från reservfonder. Paketet innehåller också runt 2 biljoner yen i åtgärder som redan var planerat och budgeterat för.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.