Japan på gång med nya massiva stimulanser

Japans senaste stimulanspaket blir på 117 biljoner yen (10 486 miljarder kronor) och lyfter de totala stimulanserna till 234 biljoner yen, motsvarande cirka 40 procent av landets BNP-storlek.
Japan på gång med nya massiva stimulanser - shinzo-abe-900
Japans premiärminister Shinzo Abe. Foto: Kim Kyung-hoon
En del av stimulanserna blir i form av direkta utgifter, vilket innefattar köp av varor och tjänster från företagen. Det rapporterar Reuters som fått ta del av ett budgetutkast.

”Vi måste skydda företag och sysselsättning på vilket sätt det än går inför den tuffa vägen framåt. Vi måste också ta alla nödvändiga åtgärder för att förbereda oss för en ny våg av pandemin”, sade premiärminister Shinzo Abe under onsdagen.

Japan, som upplevt en mindre andra coronavåg, har på grund av pandemin gått in i recession. De senaste stimulanserna är tänkta att förhindra en djupare recessionen för Asiens näst största ekonomi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.