Jefferies: 2024 blir en viktig vändpunkt för Volvo Cars

Jefferies har inlett bevakning på biltillverkaren Volvo Cars med rekommendationen behåll och riktkursen 39 kronor.
Jefferies: 2024 blir en viktig vändpunkt för Volvo Cars - WEB_INRIKES
Volvo EX90, Volvo Cars nya helt elektriska SUV, avtäcks under ett lanseringsevenemang i Kungsträdgården. Foto: Anders Wiklund / TT

”2024 kommer att bli en viktig vändpunkt efter flera år då Volvo Cars har varit mer inriktade på visioner än på leverans”, skriver Jefferies i en analys.

Enligt analytikerna accelererar Volvo leveransen av sin nya strategi genom att släppa tre nya elektriska modeller under 2024.

”Vi förväntar oss att produktcykeln och den operativa hävstångseffekten för BEV kommer att driva en 3-årig genomsnittlig årlig tillväxt för intäkter och EBIT på 10 procent och 21 procent, även om FCF bör förbli blygsam fram till 2026 på grund av höga investeringar och absorption av WC.”

Jefferies lyfter även att Volvo Cars tagit bort ett överhängande problem genom att stoppa finansieringen av Polestar. Bolaget siktar på att dela ut sitt innehav i Polestar till sina aktieägare.

Volvo Cars handlas till 34,61 kronor på torsdagen, ned 0,5 procent för dagen.

Här hittar du de senaste råden för svenska aktier. 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets