Jefferies mer än halverar vinsten

Amerikanska investmentbanken Jefferies redovisar en minskande omsättning och en mer än halvering av vinsten under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.
Jefferies mer än halverar vinsten - CEO Pay 2019
Jefferies kontor i New York, USA. Foto: AP Photo/Richard Drew

Aktien föll 2,3 procent i efterhandeln.

Omsättningen sjönk 16,8 procent till 1 197 miljoner dollar (1 438). Det som tyngde var en nedgång inom kapitalförvaltningen (Asset Management) som föll till 140,6 miljoner dollar från 389,1 miljoner dollar samma period 2022.

Resultatet efter skatt blev 65,6 miljoner dollar (140,2), och per aktie 0,29 dollar (0,57).

I rapporten uppger VD Richard Handler att fjolåret var ett ”övergångsår” för både Jefferies och branschen, såväl som kapitalmarknader och ekonomin överlag.

”Trots detta klarade sig Jefferies relativt bra och uppnådde en modest avkastning på eget kapital under vad vi anser vara botten av den nuvarande cykeln”, säger Handler.

Bloomberg flaggar för att det kan vara värt att följa europeiska investmentbanker på tisdagen efter Jefferies svaga rapport. Hit hör till exempel Deutsche Bank, BNP Paribas, UBS, Barclays och Societe Generale. En majoritet av de europeiska bankerna rapporterar i februari.

En annan investmentbank, med stor verksamhet i Sverige, är ABG Sundal Collier som handlas över Oslobörsen.

Jefferies, MUSD Q4-2023 Q4-2022 Förändring
Nettoomsättning 1 197 1 438 -16,8%
Nettoresultat 65,6 140,2 -53,2%
Resultat per aktie, USD 0,29 0,57 -49,1%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets