JM varslar 200 personer

Bostadsutvecklaren JM har lagt ett varsel på 200 medarbetare mot bakgrund av lägre produktionsvolymer till följd av det försämrade konjunkturläget.
JM

”Den avsevärt minskade bostadsförsäljningen som vi ser i spåren av det försämrade konjunkturläget medför en lägre takt i antal sålda bostäder. Då JM alltid arbetar utifrån strategin att det ska finnas en tydlig efterfrågan för planerade bostadsprojekt är det nödvändigt att anpassa verksamheten till de marknadsmässiga förutsättningar som bedöms råda under överskådlig tid”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Vi är i ett läge där vi behöver vidta åtgärder för att anpassa våra kostnader till en lägre produktionsvolym under rådande marknadsförutsättningar. Det är mycket tungt att som ett led i det behöva fatta beslut om att minska bemanningen och att medarbetare kommer att drabbas till följd av konjunkturläget”, säger Johan Skoglund, vd och koncernchef.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets