JP Morgan Chase: Redo för en recession

JP Morgan Chases vd Jamie Dimon uppger i ett aktieägarbrev att banken är förberedd för en recession, även om han inte spår en sådan.
JP Morgan Chase: Redo för en recession - jamie-dimon-700_binary_6954024.png

Uttalandet ger Dimon mot bakgrund av vad han uppfattar vara en ökad geopolitisk osäkerhet i världen. Det är USA:s roll och den inte längre tydliga bilden av hur landet väntas utöva sitt globala ledarskap som oroar JP Morgan-chefen.

Han säger också att bekymren kring Kinas ekonomi är legitima men anser att de är hanterbara.

Vad gäller egna den egna sektorn ser Dimon de största riskerna i cyberattacker mot det amerikanska finanssystemet.

Han lyfter också i brevet fram att han hellre föredrar att låta bankens kapital växa än att genomföra återköp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.