JP Morgan-chefen: Inte säkert att USA undviker recession

Det är inte helt säkert att USA lyckas undvika att gå in i recession. Det säger JP Morgans VD Jamie Dimon till Bloomberg News.
JP Morgan-chefen: Inte säkert att USA undviker recession - JP Morgan Chase
Foto: Mark Lennihan / AP

Storbankschefen säger att det är ett alternativ som inte ska räknas bort, men uppger samtidigt att Federal Reserve bör vänta med att sänka räntorna. Dimon resonerar att upp till 70-80% av världen förväntar sig en mjuklandning.

”Jag tror att chansen för en mjuklandning inom ett eller två är hälften så stor. Det värsta fallet skulle vara stagflation”, säger han.

Dimon uppger att de ekonomiska indikatorerna har blivit snedvridna på grund av covidpandemin och att han tar dem med en nypa salt.

”De kan alltid sänka snabbt och dramatiskt. Deras trovärdighet står lite på spel här. Arbetslösheten i USA är för närvarande mycket låg och lönerna fortsätter att stiga”, säger Dimon.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets