JP Morgan positiva till Pfizer och Johnson & Johnson i kommande rapportsäsongen

Amerikanska investmentbanken JP Morgan Chase anser att Pfizer och Johnson & Johnson är bäst positionerade bland läkemedelsbolagen i den kommande rapportsäsongen, rapporterar Reuters.
Pfizers coronavaccin.
Foto: AP Photo/Ted S. Warren/TT
Investmentbanken ser framför sig styrka från kärnverksamheten ihop med uppsida i intäkterna från deras vacciner mot covid-19. Båda läkemedelsjättarna förväntas höja sin guidning för helåret 2021 i samband med årets första delårsrapport.

Ett annat namn man gillar är Abbvie som förväntas göra nya lanseringar inom segmenten immunologi och neurologi vilket kan driva estimaten uppåt under de kommande åren.

I den andra vågskålen märks Merck & Co som får sina estimat för det första kvartalet sänkta, men JP Morgan ser ändå ett långsiktigt investeringscase.

Storbanken är av uppfattningen att jämförelsetalen är tuffa för de flesta av läkemedelsbolagen, och förväntar sig att Bristol-Myers Squibb och Eli Lilly kommer få det svårast.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.