K-Fastigheter rusar i öppningshandeln

Det skånska fastighetsbolaget K-Fastigheter steg med över 40 procent till kurser i närheten av 150 kronor när bolaget på fredagen hade handelspremiär på Stockholmsbörsens midcap-lista.

Inför noteringen gjorde K-Fastigheter en nyemission på 788 miljoner. Emissionen tillförde 6.500 nya ägare. Teckningskursen var 105 kronor per aktie och värderade bolaget till 2,65 miljarder kronor före kapitaltillskottet.

 

K-Fastigheter har vd och grundare Jacob Karlsson i spetsen samt Baldergrundaren Erik Selin som styrelseordförande och storägare.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.