K-Fastigheter vill sälja fastighetsportfölj i Danmark

Fastighetsbolaget K-Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring med en institutionell investerare rörande försäljning av ett fastighetsbestånd i Danmark.
K-Fastigheter vill sälja fastighetsportfölj i Danmark - Allmänt, Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter
Jacob Karlsson, VD för K-Fastigheter. Foto: Christian Örnberg/BILDBYRÅN

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att den 11 september 2023 aviserades att K-Fastigheter sonderade möjligheterna att avyttra en fastighetsportfölj i Danmark. En avsiktsförklaring har nu tecknats med en institutionell investerare rörande försäljning av portföljen.

Sedvanlig försäljningsprocess med teknisk och ekonomisk genomgång fortskrider och under förutsättning av att parterna ingår bindande överlåtelseavtal förväntas frånträde av fastigheterna ske under andra kvartalet 2024.

Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 1 070 miljoner kronor. Fastigheternas marknadsvärde uppgick vid utgången av fjärde kvartalet 2023 till 1 145 miljoner kronor.

Avyttringen sker för att stärka balansräkningen och för att fortsatt kunna förvärva byggrätter och byggstarta nya projekt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets