Kabes vinst faller mer än väntat – sänker utdelningen

Husvagns- och husbilsföretaget Kabe redovisar ett resultat före skatt på 9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (42).

Bolaget vinstvarnade i slutet av januari med hänvisning till en svagare marknad för husbilar och uppgav då att resultatet före skatt preliminärt var cirka 11 miljoner kronor.

Nettoomsättningen var 447 miljoner kronor (450), att jämföra med den preliminära uppgiften som var cirka 450 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev 3 miljoner kronor (38).

Kabe redovisar ett resultat före skatt på 9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (42).

Kabe förslår att utdelningen sänks till 2:00 kronor per aktie för 2019 (5:50).

Det framgår av rapporten för det fjärde kvartalet som presenterades på torsdagen efter att bolaget vinstvarnat den 24 januari.

Den föreslagna utdelningssänkningen är “en konsekvens av nedgången i efterfrågan på husbilsmarknaden och osäkerheten om marknadsutvecklingen för husbilar”, skriver bolaget.

På ett annat ställe i rapporten skriver bolaget att verksamheten kortsiktigt kommer påverkas av “kapitalbindningen på marknaden”, exempelvis hos återförsäljarna.

“Fortsatt minskade volymer kommer påverka resultatet för det kommande verksamhetsåret”, skriver bolaget.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här