Källor: Bill Ackman skiljer sig – miljardtvist väntar

NY Post rapporterar att aktivistinvesteraren och hedgefondägaren Bill Ackman och hans fru Karen Ann Herskovitz tänker gå skilda vägar efter 25 år. Enligt källor till tidningen har båda parter kontaktat advokater för att få till en snabb bodelning.
Bill Ackman.

Bill Ackman, grundare och ägare av hedgefonden Pershing Square, är god för runt 1,6 miljarder dollar, närmare 15 miljarder kronor. Han äger en rad bostadsfastigheter och så sent som i fjol köpte han en etagelägenhet i fashionabla skyskrapan One57 för 91,5 miljoner dollar, drygt 840 miljoner kronor.

Bill Ackman gifte sig med landskapsarkitekten Karen Ann Herskovitz 1994. Men efter 25 år tillsammans planerar paret nu att ta ut skilsmässa, skriver NY Post. Tidningen har tagit del av ett mejl som paret ska ha skickat ut till en rad vänner och bekanta där det bland annat står: ”Det är med sorg vi meddelar att efter 25 år tillsammans, tänker vi skilja oss”, skriver NY Post.

Källor till tidningen uppger att makarna anlitat advokater för att försöka få till en snabb bodelning. Enligt samma källor handlar det om hundratals miljoner dollar.

”De har varit tillsammans i evigheter, sedan han var pank, så det här lär bli en generös skilsmässa”, säger en av parets bekanta till NY Post.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.