Kanye West vill bli nästa president i USA

Rapparen Kanye West meddelar att han kommer ställa upp i presidentvalet i USA.
Kanye West vill bli nästa president i USA - Vita Huset.
david-everett-strickler-igCBFrMd11I-unsplash

Med fyra månader kvar till det amerikanska presidentvalet gick rapparen Kanye West ut med att han kommer ställa upp. Det meddelade han på twitter, vilket flera medier däribland SVT Nyheter rapporterade om.

”Vi måste nu infria USA:s löfte genom förtröstan på Gud, förena vår vision och bygga vår framtid. Jag kandiderar till att bli USA:s president”, twittrade Kanye West igår.

Kanye West är kanske mest känd för att att vara gift med realitystjärnan Kim Kardsashian.

Kanye West har bland annat skrivit låtar åt Jay-Z, Alicia Keys och Janet Jackson.

Artisten är också affärsman och nyligen steg klädkedjan Gap 12 procent på börsen efter att ha landat ett avtal med honom. Det är Kanye Wests märke Yeezy som ingick ett flerårigt avtal med Gap om att gemensamt ta fram kläder, rapporterade Business of Fashion då.

Yeezy är framför allt känt för sitt samarbete inom sneakers med Adidas.

Det amerikanska presidentvalet äger rum den 3 november där demokratiske utmanaren Jim Biden leder i opinionsundersökningarna före den sittande presidenten Donald Trump.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco