Kapitalförvaltarens favoritmarknader

Schweiziska kapitalförvaltaren Pictet bedömer att aktier kommer att leverera en god uppgång under nästa år med stöd av en moderat tillväxt och ytterligare ekonomiska stimulanser. Två regioner lockar särskilt.

Det skriver förvaltaren i en utblick för nästa år.

När det gäller marknader pekar man ut Japan och Europa som favoriter. Båda regionerna kommer att gynnas av ekonomiska stimulanser och ökad ekonomisk tillväxt. Tillväxtmarknaderna är undervärderade och oälskade vilket gör att dessa marknader kan komma att visa en stark återhämtning under nästa år, bedömer Pictet i en kommentar.

Värderingen av tillväxtmarknaderna är allt svårare att motivera. Rabatten är nu 33 procent mot börser i de utvecklade marknaderna och gapet är därmed på sin högsta nivå sedan 2006. Tittar man i balansräkningen på bokfört värde är rabatten på sin högsta nivå sedan 2003.

Pictet skriver också att man gillar Asien och man pekar bland annat ut koreanska aktier som attraktivt värderade. Sydkorea är ett av de länder som skulle gynnas mest av en uppgång i världshandeln menar Pictet.

När det gäller obligationer och valutor bedömer schweizarna att de europeiska statsobligationerna kommer att halka efter USA:s motsvarighet. Däremot tror man att det kan komma en stark utveckling för högavkastande obligationer och obligationer kopplade till tillväxtmarknader. Dollarförstärkningen kommer att fortsätta på sin inslagna väg.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här