Kepler Cheuvreux: Därför är kökstillverkaren köpvärd

Fortsatt konsolidering och investeringar i effektivitet kan ge skalfördelar för kökstillverkaren Nobia. Ett framtida handelsavtal mellan EU och Storbritannien kan ge ytterligare lyft för aktien.

Det skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev och som Nyhetsbyrån Direkt har skrivit om tidigare på torsdagen har analyshuset tagit upp bevakning av aktien med rekommendationen köp och riktkurs 79 kronor.

”Vi ser aktien som attraktivt värderad med 12-månaders framåtblickande p/e på cirka 12x, jämfört med konkurrenternas 14x och en direktavkastning på 6 procent”, skriver Kepler Cheuvreux som anser att det finns argument för en högre multipel givet de goda utsikterna för 2020 och 2021OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.