Kepler Cheuvreux: Detta bådar gott för bussoperatören

Bussoperatören Nobina har ovanligt många nya kontrakt som ska startas upp under det brutna räkenskapsåret 2019/2020. Uppstarterna har dock gått bättre en väntat, vilket höjer utsikterna i takt med att de nya kontrakten gradvis blir mer lönsamma. Det skriver Kepler Cheuvreux i ett morgonbrev.
Kepler Cheuvreux: Detta bådar gott för bussoperatören - nobina-affarsvarlden-700_binary_6859301.png

Som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare höjer analyshuset riktkursen till 75 kronor (70) med bibehållen köprekommendation.

”De nya kontrakten kommer att gradvis förbättras när det gäller lönsamheten under de kommande kvartalen och kostnaden för att flytta bussar från utgående kontrakt bör vara mycket lägre de kommande kvartalen”, skriver Kepler Cehuvreux i analysen.

Under året har över 1.000 bussar migrerats, vilket motsvarar 25 procent av bolagets portfölj. Det kan jämföras med bara 4 procent under det föregående året.

På fredagen stängde bussoperatörens aktie på 64:55 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco