Kepler: Enastående meritlista – köp aktier i Kinnevik

Trots att utsikterna på kort sikt är osäkra skriver Kepler Cheuvreux att den långsiktiga meritlistan för investmentbolaget gör en investering mycket tilltalande.
Georgi Ganev, VD för Kinnevik.
Georgi Ganev, VD för Kinnevik. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

I den uppdaterade analysen skriver Kepler Cheuvreux att de har kommit fram till en värdering för investmentbolaget Kinnevik som de anser speglar Kinneviks substansvärde efter årets turbulenta inledningen.

Företagsvärdet inkluderar en 9-procentig lägre värdering av den onoterade portföljen och enligt prognoserna handlas aktien till en premie på 8% (1% rabatt utifrån rapporterat värde).

De menar att Kinneviks rapporterade värde inte återspeglar inte den turbulenta utvecklingen under januari för andra investmentbolag. Kinneviks substansvärde bedöms med dagens marknadsvärde vara 9% lägre än dess rapporterade värde. Detta får Kepler att sänka riktkursen för aktien från 351 till 281 kronor.

Men analyshuset anser ändå att det finns uppsida i aktien och upprepar sin köprekommendation.

”Kinneviks meritlista både på kort och lång sikt är enastående men den är också volatil. Under de senaste fem och tio åren har det genererat en årlig avkastning för aktieägarna på mer än 20%. Vi tror att bolaget har en unik förmåga att få sina innehav att växa snabbt (med hög känslighet för räntan) som inte enkelt kan replikeras”, skriver de.

Inte alla ser dock köpläge i investmentbolaget. SEB:s Esbjörn Lundevall  anser att investerare bör sälja sina aktier i Kinnevik, det kan du läsa mer om här.

Vill du veta mer om dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen kan du klicka dig in på Afv:s nya Börsen idag-sida.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco