Kering vill köpa Tom Ford

Lyxmodehuset Kering för långt framskridna samtal om att förvärva lyxmärket Tom Ford. Det säger personer med insyn, rapporterar Wall Street Journal.
Kering vill köpa Tom Ford - Tom-Ford6-1280×720

Kering har konkurrerat om Tom Ford med rivalen Estée Lauder. Kering verkar nu vara den främsta kandidaten till att nå en affär.

Estée Lauder rapporterades i augusti föra samtal med Tom Ford, en affär som skulle kunna vara värd 3 miljarder dollar. Estée Lauder har tidigare varit särskilt intresserade i skönhetsverksamheten, som de haft licensavtal med.

Kering har klarat den aktuella ekonomiska miljön bra, tack vare att dess kunder varit mer motståndskraftiga mot inflationstrycket och fortsätter köpa produkter från dess märken som Gucci, Saint Laurent och Balenciaga.

Företaget har i dag ett marknadsvärde om nästan 60 miljarder euro. Tom Ford skulle då inte utgöra en speciellt stor del av bolaget som tidigare i somras värderades till runt 3 miljarder dollar.

Tom Ford är mest känt för sina herrkläder, men företaget säljer även damkläder och accessoarer samt en snabbt växande linje av kosmetika och dofter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets