Kina styr om utlandsinvesteringar

Kinas statliga råd begränsar landets företag från utlandsinvesteringar inom fastigheter, hotell, nöjen och sportklubbar. Utlandsinvesteringar i spelsektorn förbjuds.
Kina

Det rapporterar Bloomberg med hänvisning till ett uttalande på den kinesiska regeringens hemsida.

Syftet med den nya policyn är att motverka finansiella risker samt att styra företagens kapital till att stödja den kinesiska ekonomin istället.

På senare år har kinesiska koncerner som Anbang, Fosun International, Dalian Wanda och HNA gjort aggressiva utlandsförvärv i de berörda sektorerna.

Anledningen att utländska spelsektorinverteringar förbjuds uppges vara den utbredda kapitalutförseln ur landet via casinon i Macao.

Ett område som istället ska premieras är utlandsinvesteringar som anknyter till den nya Sidenvägen (”Belt and Road” på engelska), den stora infrastrukturplan som ska förbättra handelslogistiken mellan Kina och övriga Asien samt Europa.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.