Kina vill bygga svensk järnväg

I en offert till regeringen lovar ett kinesiskt företag banor till svenska höghastighetståg på halva tiden och med en prislapp som ligger 25 miljarder kronor under Trafikverkets beräkningar.

SVT har sett innehållet i en hemlig offert från företaget China Railway Construction. Slutnotan ligger där på 145 miljarder kronor i stället för 170 miljarder. Höghastighetsbanan ska enligt det kinesiska förslaget byggas på broar som går fem meter över marken. Det är det vanligaste sättet att bygga höghastighetsbanor i Kina och andra delar av Asien.

Järnvägsexperten Per Corshammar har länge propagerat för att Sverige ska lära av Kina som på kort tid byggt ut sitt när av hastighetsjärnväg.

-Från att ha varit 50 år efter ligger Kina nu tio år före när det gäller järnväg. De har köpt in teknik och förbättrat den. Nu kör de ifrån oss, sa han i en tidigare intervju i Ny Teknik.

Läs hela artikeln på Ny Teknik här.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här