Kinas centralbank dränerar 182 miljarder från banksystemet

Kinas centralbank PBOC dränerade under innevarande vecka likviditet om 140 miljarder yuan, motsvarande 182 miljarder kronor, från banksystemet, vilket kan jämföras med en dränering på 70 miljarder yuan föregående vecka. Det framgår av Market News International.

Det var den största dräneringen under en enskild vecka sedan början av mars.

Banken tillförde likviditet under veckan men förfallen av utestående repor var alltså 140 miljarder större.

Dräneringen kommer då interbankmarknaden har rikligt med likviditet. Bankens senaste reservkravssänkning för bankerna fick effekt den 6 september, vilket skapat utrymme för centralbanken att dränera en del av den veckovisa likviditeten som man tillfört systemet sedan devalveringen av yuanen.

Reporäntan med sju dagars löptid handlades till 2,35 procent på torsdagen, jämfört med onsdagens stängning på 2,41 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.