Kindreds nya miljardaffär – förvärvar resten av Relax Gaming

Bettingbolaget Kindred förvärvar de återstående 66,6% av aktierna i iGaming-leverantören Relax Gaming som man ännu inte äger.
Kindred
Kindreds VD Henrik Tjärnström

Transaktionen värderar Relax Gaming upp till 320 miljoner euro, motsvarande 3,3 miljarder kronor, på en kontantfri och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kindred kommer att betala cirka 80 miljoner euro i kontant, samt en potentiell tilläggsköpeskilling på maximalt 113 miljoner euro att utbetalas under 2022 och 2023. Utbetalningarna är beroende av om finansiella milstolpar uppfylls eller inte.

Relax Gaming är en B2B iGaming-leverantör som har cirka 240 anställda och kontor i fyra europeiska länder, inklusive Sverige. Kindred har varit delägare i Relax Gaming sedan 2013 och största aktieägare innan transaktionen.

”Genom detta förvärv adderar vi ett snabbväxande och lönsamt B2B-företag med en produktportfölj i världsklass, vilket samtidigt ger oss större kontroll över vårt kasino-, poker- och bingo-erbjudande, och positionerar Kindred betydligt bättre för att uppnå vår långsiktiga strategi att öka vårt fokus på produktdifferentiering och kundupplevelse”, säger Kindreds VD Henrik Tjärnström.