Kindred kan gå stärkta ur krisen bedömer Erik Penser

Bettingbolaget Kindred kan gå stärkta ur krisen. Det skriver Erik Penser i en analys efter att bettingbolaget gjort en omvänd vinstvarning under morgonen.
Kindred är den största börsnoterade speloperatören i Sverige och en av de större i Europa. Av intäkterna på drygt 11 miljarder kronor kommer knappt hälften från sportvadslagning och knappt hälften från nätkasino. Resterande intäkter är från poker och bingo. Alla produkter är internetbaserade. Unibet är koncernens viktigaste varumärke. Foto: Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bettingbolaget Kindred kan gå stärkta ur krisen. Det skriver Erik Penser i en kommentar efter att bolaget gjort en omvänd vinstvarning under morgonen.

Omsättningen i det senaste kvartalet uppgick till 235 miljoner brittiska pund, en bra bit över konsensusestimatet på 204,2 miljoner pund. Ebitda kommer samtidigt att ligga i spannet 48-53 miljoner brittiska pund, jämfört med analytikernas genomsnittsbedömning på 27,4 miljoner.

Läs även: Kindred visar tillväxt trots inställda idrottsevenemang.

Minskade investeringar i marknadsföring på grund av avsaknad av spelbara sportevenemang har lett till ökad lönsamhet, vilket väntas bestå året ut, enligt Kindred själva.

Därtill är spelskatterna på låg nivå, vilket tyder på att aktiviteten på den franska sportbettingmarknaden varit låg, eftersom spelskatten är väldigt hög i Frankrike, skriver Erik Penser i sin kommentar.

Antalet aktiva spelare har dock minskat med 11 procent till 1,3 miljoner jämfört med hur det såg ut för ett år sedan. Nedgången till trots ser Erik Penser det som en styrka eftersom bolaget traditionellt haft upp till hälften av omsättningen från sportsbetting.

Erik Penser noterar att besparingsåtgärderna som bolaget tidigare gått ut med inverkar positivt på lönsamheten.

Sammantaget bedömer analytikern att Kindred kommer gå stärkta ur krisen och ser en möjlighet att bolaget gör en extra utdelning till hösten eller ökar hastigheten i sina återköp av aktier.

Vid 10.30-tiden under onsdagen hade aktien ökat 7,6 procent till 62,46 kronor senast betalt.