Kindred lyfter efter omvänd vinstvarning

Bettingbolaget Kindred guidar för ett högre ebitda-resultat i tredje kvartalet än marknaden förväntar sig och aktien lyfter över 8 procent.
Kindred

Underliggande ebitda beräknas ligga inom intervallet 73-75 miljoner pund (37,2), vilket är högre än konsensus. Väntat justerat ebitda-resultat var 50 miljoner pund, enligt Factsets konsensus med fem analytiker.

”Den starka intäktstillväxten, i kombination med Kindreds lägre investeringar i marknadsföring på grund av covid-19 och fortsatt fokus på övriga rörelsekostnader, är de viktigaste faktorerna som lett till ökningen av ebitda. Nivån på marknadsinvesteringar var ovanligt låg i juli till följd av covid-19 men har återgått till nivåer något under det långsiktiga genomsnittet under andra halvan av tredje kvartalet. Som en konsekvens av detta uppgick marknadsföringskostnaderna till cirka 21 procent av spelöverskottet under kvartalet”, skriver Kindred i ett pressmeddelande.

Kindreds spelöverskott i kvartalet blev cirka 280 miljoner pund (226), vilket är en ny rekordnivå för bolaget och upp 24 procent i årstakt. Bruttomarginalen inom sportspel efter ”fria vad” var drygt 8 procent, men motverkades av en fortsatt stark aktivitetsnivå i hela verksamheten, uppger Kindred. Bruttomarginalen är under både det långsiktiga genomsnittet och tredje kvartalet i fjol.

Enligt Factset låg konsensus på 270 miljoner gällande spelöverskottet.

”Sportkalendern har fortsatt att vara oregelbunden under kvartalet men det sena avslutet av flera ligor för säsongen 2019-20 samt det särskilt korta uppehållet innan starten av säsongen 2020-21 har inneburit en konstant tillgång till evenemang”, skriver bolaget.

Antalet aktiva kunder under kvartalet uppgick till 1,65 miljoner, en ökning med 19 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Kindred släpper sin rapport den 6 november.