Kindred efter ägarens utspel: Trygga med potentialen i aktieägarvärdet

Bettingbolaget Kindred svarar nu på den amerikanska kapitalförvaltaren Corvex Managements kommentar angående bolaget.
Kindred

Corvex Management kommenterade tidigare idag sin investering i Kindred och sade att styrelse omedelbart bör anlita en finansiell rådgivare för att utvärdera strategiska alternativ, inklusive det potentiella värde som kan uppnås genom en försäljning eller ett företagsförvärv.

De menar att en fullt informerad styrelse kommer att vara i den bästa positionen att överväga strategiska alternativ, jämfört med Kindreds fristående affärsplan.

”Vi är glada över att vara stora aktieägare i Kindred. Hittills har vi haft konstruktiva samtal med både styrelseordföranden och ledande befattningshavare i Kindred. Vi tror att Kindred har byggt upp en strategisk position i det snabbt växande globala spelområdet online”, skriver kapitalförvaltaren som i slutet av förra veckan flaggade för ett innehav i Kindred motsvarande 10,12%, vilket gör dem till näst största ägare i bolaget.

Aktien har stigit under dagen.

Nu svarar Kindred på kommentaren och säger att ledning och styrelse har tilltro till och är fullt ut engagerade i bolagets strategi.

”Vi är trygga med bolagets långsiktig möjligheter och potentialen i aktieägarvärdet. Vi välkomnar och ser fram emot en fortsatt konstruktiv dialog med alla våra aktieägare”, säger Evert Carlsson, styrelseordförande i Kindred Group, i ett pressmeddelande.

Vill du hitta dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen så gör du det på Affärsvärldens sida Börsen idag

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets