Kindred stoppar tillfälligt tjänster till nederländska invånare

Bettingbolaget Kindred har nu beslutat att tillfälligt upphöra med tjänster till nederländska kunder mot bakgrund av de senaste policyförändringarna i landet. Bolaget ska söka vidare klarhet kring dessa och kommer att ansöka om en nederländsk licens under fjärde kvartalet i år.
Kindred
Beslutet förväntas påverka koncernens ebitda negativt med omkring 12 miljoner pund per månad i relation till Kindreds egen prognos före eventuella begränsande åtgärder, uppges det i ett pressmeddelande.

”Kindred är av uppfattningen att brevet från minister Sander Dekker inte uttryckligen kräver att operatörer ska upphöra med sina tjänster till nederländska invånare, så länge som prioriteringskriterierna publicerade 2019 efterlevs. Kindred kommer nu att söka vidare klarhet avseende den nederländska regeringens och KSA:s avsikt”, skriver bolaget.

Under gårdagen uppgav Kindred till branschsajten EGR att man tänkte fortsätta acceptera nederländska kunder, men nu ges alltså ett annat besked. Det följer efter att andra aktörer som Betsson, Entain och Leovegas beslutat att stoppa tjänster för nederländska kunder.

”Öppnandet av marknaden för onlinespel i Nederländerna är ett mycket positivt steg för alla involverade. Vi ser fram emot att erhålla vår nederländska licens under 2022 och att därmed kunna bidra positivt till det nederländska samhället, som en erkänd expert i att uppnå en hållbar spelmarknad”, säger Kindreds vd Henrik Tjärnström.

Kindred tappade 6,5% på Stockholmsbörsen under torsdagen. Aktien var en stund ner runt 11% som mest.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets