Kinesiska mäklarfirmor utreds

Kinesiska myndigheter har inlett undersökningar av fem mäklarfirmor i landet efter misstankar om att dessa misslyckats med att följa de regler som finns för identifiering av kunder. Det skriver Financial Times.

I en annan utredning undersöks åtta personer som arbetar på landets största mäklarfirma, Citic, för vad som anses vara otillåten handel. Samtidigt förekommer uppgifter på Twitter att chefen för Citic, Gang Xu, under onsdagen anhållits.

Ytterligare anhållningar uppges ha utförts under natten då en av tidningen Caijings reportrar arresterades baserat på en artikel om aktiemarknaden.

Senast stora börsnedgångar ledde till att myndigheter inledde undersökningar var i juni då blankare ansågs manipulera marknaden. Tidigare

under året har även en rad mäklare under en tid förbjudits att öppna nya konto där belåning var möjligt.

Just belåning anses ha spelat en stor roll i de kinesiska börsnedgångar när aktörer tvingats till tvångsförsäljning efter att de blivit överbelånade.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets