Kinnevik miljardsäljer i Zalando – föreslår extrautdelning

Investmentbolaget Kinnevik har sålt 11,25 miljoner aktier i Zalando till institutionella investerare genom en accelererad bookbuilding-process.
Kinnevik miljardsäljer i Zalando – föreslår extrautdelning - zalando-700_binary_6845021.jpg
De sålda aktierna motsvarar 4,4 procent av aktiekapitalet i Zalando och 17,2 procent av Kinneviks ägande i den tyska modejätten innan transaktionen, enligt ett pressmeddelande.

Kinneviks bruttoförsäljningsintäkt från affären är 645 miljoner euro. Styrelsen har med anledning av försäljningen valt att föreslå en extra utdelning på 7,00 kronor per aktie, enligt ett separat pressmeddelande.

Efter transaktionen äger Kinnevik fortsatt 54 miljoner aktier i Zalando, motsvarande 21,3 procent.

Zalando har efter en stark period på börsen gått till att utgöra nästan hälften av substansvärdet i Kinneviks portfölj. Detta fick SEB på måndagen att rekommendera en andelsavyttring i Zalando. Riktkursen för Kinnevik höjdes till 258 kronor (242) med upprepat köpråd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco