Kinnevik: Zalando visar vinst

Kinneviks Tysklandsbaserade online-mode-innehav nådde under det gångna kvartalet för första gången ett positivt rörelseresultat, enligt investmentbolaget.

Kinnevik berättar i dagens delårsrapport att c Zalandos ”preliminära” och ”icke-reviderade” resultat pekar på en omsättningstillväxt på 26-31 procent.

Baserat på preliminära siffror nådde Zalando en nettoförsäljning om 1.020-1.060 miljoner euro för det första halvåret 2014 samt redovisade positivt rörelseresultat under det andra kvartalet, vilket resulterade i ett rörelseresultat omkring noll för det första halvåret 2014 jämfört med -9 procent samma halvårsperiod i fjol.

”Den betydande marginalförbättringen förklaras av positiv utveckling inom samtliga större kostnadsposter, däribland kostnad för sålda varor, logistik och marknadsföring”, skriver Kinnevik.

Den mobila trafikandelen för Zalando steg till 41 procent i det andra kvartalet till följd av att Zalandos mobilapp lanserades på samtliga internationella marknader.

Vidare ser Kinnevik att baserat på andra kvartalets ytterligare framsteg så ”bekräftar Zalando sin plan att ta ett viktigt steg mot, men inte fullt nå, positiv rörelsemarginal på koncernnivå för helåret 2014” (där prognosen är en upprepning av vad Zalando tidigare själva sagt, SIX anm).

Av Kinnevik-rapporten framgår vidare att Kinnevik värderat upp sitt 36-procentiga Zalando-innehav med 338 miljoner kronor i det andra kvartalet. Värderingsmultipeln Kinnevik använder för Zalando har justerats ned till 1,8 gånger den bakåtblickande rullande 12-månadersförsäljningen per den 30 juni, vid föregående kvartal var samma multipel 1,9 gånger.

Zalando-aktieposten är per den 30 juni bokförd till 12.481 miljoner kronor, motsvarande knappt 19 procent av Kinneviks totala tillgångar.

Slutliga Zalando-siffror för andra kvartalet och första halvåret presenteras av Zalando och Kinnevik i slutet av augusti.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.