Kjell & Company klättrar i premiärhandeln på First North

Hemelektronikkedjan Kjell & Company (Kjell Group) började i dag den 16 september att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet KJELL. Intresset för att teckna aktier var stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Teckningskursen var 55 kronor per aktie.
Kjell Group
Hemelektronik- butiken Kjell & Company. Foto Hasse Holmberg / TT

Ankarinvesterare var AMF Fonder, Carnegie Fonder, Fosielund Holding, Lazard Asset Management, LMK Venture Partners, Roosgruppen och Strand Kapitalförvaltning som förvärvat aktier i samband med noteringen för ett belopp om totalt 523 miljoner kronor, motsvarande totalt 30,5% av det totala antalet aktier. Säljare i erbjudandet var riskkapitalbolaget FSN Capital IV samt ett fåtal andra aktieägare.

Aktien har hittills i dag handlats till 68,99 kronor som högst betalt och 66,13 kronor som lägst betalt. Klockan 09.10 var senast betalt 66,50 kronor, vilket är en uppgång på 21% jämfört med teckningskursen på 55 kronor per aktie. Aktier för 44 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 31,15 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 2,1 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.