Klädbolag faller i förhandeln på Wall Street

New York-börserna väntas inleda med mer eller mindre oförändrade kurser på tisdagen.

Dagen är tunn på makrostatistik och de bolagsrapporter som kommit har varit på den lite svagare sidan. I Europa var utvecklingen svagt negativ.

S&P 500-terminen var klockan 15.19 0,1 procent under fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,1 procent under.

Getingekonkurrenten Medtronic rapporterade ett resultat för det första kvartalet som var i linje med förväntningarna. Utsikterna var även de ungefär som förväntat, även om marknadens vinstprognos låg i den övre delen av det intervall som bolaget själva angivit. Aktien var ned 0,6 procent i förhandeln.

Home Depot redovisade ett lite bättre resultat men något sämre intäkter än väntat för sitt första kvartal. Aktien var ned 0,6 procent i förhandeln.

Kontorsmaterialkedjan Staples tappade 10,2 procent efter att ha presenterat siffror som var klart sämre än väntat.

Klädkedjan TJX missade förväntningarna på både översta och nedersta raden i resultaträkningen och tappade 4,1 procent i förhandeln.

Ett annat klädbolag som missade förväntningarna var Urban Outfitters som tappade 4,3 procent i förhandeln.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.