Klarna: Börsnotering i USA mest sannolikt

Betallösningsföretaget Klarna förbereder sig för en börsnotering i USA inom ett eller två år, rapporterar Bloomberg News.
Klarna: Börsnotering i USA mest sannolikt - siemiatkowski-klarna-700_binary_6958939.jpg

”En börsnotering skulle sannolikt ske i USA eftersom det finns en större förståelse för teknikbolag som vårt och därför att USA kan vara för största marknad om ett år eller två”, säger bolagets vd Sebastian Siemiatkowski till nyhetsbyrån.

Klarna kan dock komma att ta in mer kapital i en ny finansieringsrunda innan en börsnotering blir aktuell.

På agendan står också förvärv. En affär i Europa närmar sig, bara två veckor efter ett amerikanskt företagsköp. Bolagets största affär hittills var köpet av tyska Sofort för 150 miljoner dollar 2013. Tyskland är alltjämt bolagets största marknad, före USA och Storbritannien.

I den senaste finansieringsrundan i augusti värderades Klarna till 5,5 miljarder dollar, med bland andra Permira, Blackrock och rapparen Snoop Dog som investerare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets