Klarna uppges ta in nytt kapital – väntas återigen bli Europas mest värdefulla startup

Svenska fintechbolaget Klarna är på väg att ta in mellan 800 miljoner dollar och 1 miljard dollar under en finansieringsrunda. Kapitalanskaffningen kan bli tillkännagiven under de närmaste dagarna, uppger Bloomberg News källor.
Klarna
Foto: Claudio Bresciani/TT
Klarna tar in kapitalet till en värdering av cirka 31 miljarder dollar vilket räcker för att se det återigen ta tronen som Europas mest värdefulla startup. Bolaget var värt 10,65 miljarder dollar i samband med en runda i september. Då tog man in 650 miljoner dollar.

Bolaget har avböjt att kommentera till Bloomberg.

Uppgifterna om rundan verkar annars överensstämma med vad Breakit skrivit. Sajten hade fått uppgifter om en runda på minst 500 miljoner dollar och en värdering i nivå med vad Bloomberg rapporterar.

Det har också talats om börsen för Klarnas del. VD Sebastian Siemiatkowski sade under gårdagen till Reuters att en direktnotering skulle kunna vara intressant för bolaget. Noteringen kan bli av i år eller nästa år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.